Maribor, 18.06.2021 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Košarka

V našem domu ima košarka kot interesna dejavnost zelo dolgo in bogato tradicijo. Največja pridobitev za nas je bila telovadnica, ki smo jo dobili z izgradnjo dijaškega doma leta 1985. V letu 2012 smo telovadnico popolnoma prenovili, kar bo omogočilo dijakom in dijakinjam kvalitetnejše rekreiranje, tudi igranje košarke.

Vsako šolsko leto izvajamo košarkaško ligo, v katero so vključene vse fantovske vzgojne skupine. Januarja  izberemo domsko ekipo, ki se do meseca aprila pripravlja na domijado. Sodelujemo s športnimi društvi, košarkarskimi šolami in klubi.

Poleg materialnih pogojev in znanja pa je veliko bolj pomembno to, da je  športna ekipa homogena in ima isti cilj. Košarka je moštvena igra, zato v igri sodeluj s soigralci, igraj pogumno, a tudi športno. Igra se na zmago, vendar se ne sramuj poraza. Čestitaj tekmecu, če je zmagovalec ali poraženec, in ga ne imej za sovražnika. Poraz in zmaga sta sestavni del športa. Tako ju moraš sprejeti. Pravega športnika poraz ne potre, temveč spodbudi. Športni pozdrav!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola