Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

DD Drava na poklicnih tržnicah

Da je izbira poklica življenjskega pomena, opažajo že učenci v osnovni šoli. V ta namen mnoge osnovne šole organizirajo poklicne tržnice, kjer se lahko predstavijo različne srednje šole in drugi vzgojno-izobraževalni zavodi, med njimi tudi dijaški domovi. Dijaški dom Drava Maribor je v mesecu novembru sodeloval na treh poklicnih tržnicah.

23. 11. 2012 smo se odpravili v Stročjo vas, kjer je kar sedem okoliških šol v telovadnici Osnovne šole Stročja vas organiziralo tamkajšnjo skoraj že tradicionalno poklicno tržnico za osnovnošolce in njihove starše. Tržnica je bila zelo dobro obiskana, naš dom pa sta ponosno in zavzeto predstavljala dijakinja Monika Kolarič in dijak Gregor Tratnik. Le nekaj dni kasneje, 27. 11. 2012, je potekala poklicna tržnica v Osnovni šoli Gornja Radgona, tam je barve našega doma s prijetnim in vljudnim pristopom zastopala dijakinja Lea Kocbek. Še zadnja novembrska poklicna tržnica se je odvijala v petek, 30. 11. 2012, na Goričkem v kraju Grad, kjer so dijakinje Anja Gomboc, Sara Šarkanj in Tadeja Flisar okoliškim obiskovalcem na pristen in zabaven način opisale življenje v našem dijaškem domu.

Vsekakor pa se je potrebno za uspeh naše stojnice na vseh opisanih poklicnih tržnicah zahvaliti našim pridnim domskim »slaščičarkam«. Dijakinje Nuša Cimerman, Timoteja Recek, Sara Horvat, Katja Kukovec, Emira Bečirović in Veronika Krušnik so v okviru interesne dejavnosti kulinarika skupaj z vzgojiteljico Petro Vodošek spekle okusna peciva, s katerimi smo se lahko posladkali vsi prisotni na poklicnih tržnicah.

Mentorica: Danijela Rus

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola