Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Dravski rock 2012

Letošnji rockovski dogodek v Dijaškem domu Drava Maribor imenovan Dravski rock je bil prav poseben dogodek, ki je od druge polovice januarja in vse do začetka februarja rockovsko zaznamoval življenje v Dijaškem domu Drava Maribor. Dogodek je potekal v treh delih; pričel se je že 12. januarja z otvoritvijo razstave The Beatles – sopotniki generacij. Ogledali smo si lahko plakate, literaturo in ovitke gramofonskih plošč, po otvoritvi (ta je prikazala lokacije delovanja skupine) pa spremljali predvajanje animiranega filma Yellow Submarine; v naslednjih dneh sta sledila  še posnetka Let It Be in Good Evening New York City. Pri pripravi razstave so sodelovali dijaki in dijakinje Karolina Žižko, Tanja Horvat, Blaž Pušnik, Luka Grgurič in Nejc Flac.
Pestro dogajanje se je nadaljevalo v sredo, 1. februarja, z odprtjem glasbene delavnice v prostorih razstavišča. Razstavo kitar in basov je pripravil Glasbeni center Čurin, za del računalniške podpore je poskrbel iSpot, za vizualni del pa podjetje PROSTT. Glasbeni del delavnice je izvedla domska glasbena skupina  Citizens, ki jo sestavljajo dijaki Andreas Škarjot, Simon Babulč, Matjaž Kocbek, Sebastijan Kužner in Blaž Šauperl. Skupina je predstavila delovanje rockovske skupine in vse instrumente, ki so v običajni rockovski  zasedbi.
Že naslednji dan, 2. februarja, pa sta Dravski rock zaznamovali legendi slovenskega rocka, Pero Lovšin in Gregor Skočir (pevec skupine Big Foot Mama). Voditelja Tamara Lazar in Žan Petek sta v svojem pogovornem kotičku sproščeno povezovala prireditev ter gostoma venomer ponujala različne teme za pogovor. Pero in Gregor sta na svojstven način pojasnjevala sedem obdobij rocka ter pri tem nemalokrat nasmejala občinstvo v telovadnici. Za popestritev so poskrbeli mnogi nastopajoči, ki so nas z glasbenimi in plesnimi točkami prepričali o svojem talentu. Skupina In Medias Res Quartet, ki jo sestavljajo David Kreslin, Jan Juršnik, Gašper Kundih in Aljaž Gyurica, nas je z evergreeni popeljala v zlate čase Beatlov. Maša Levačič in Elina Zdovc, s skupnim imenom M and E Crew, sta z usklajenimi plesnimi gibi na izbrano glasbo napovedali naslednjo temo ter obdobje rocka. Sprehod skozi zgodovino rocka pa so nam z glasbeno točko popestrili tudi člani skupine The Pasulj, to so dijaki Lenart Zih, Luka Krof, Rok Methans in David Novak. Najbolj pa je med občinstvom zašumelo vsakič, ko sta voditelja napovedala Pera Lovšina in Gregorja Skočirja. Gosta sta prvič nastopila na našem odru, spremljala pa ju je domska skupina Citizens, ki je na prireditvi izvedla tudi nekaj  glasbenih poslastic. Pravi rockovski večer se je zaključil po dveh urah zanimivega pogovora, dobre glasbe ter odličnih nastopov naših dijakov ter obeh gostov. Pero Lovšin in Grega Skočir sta bila nad prireditvijo navdušena, predvsem pa sta pohvalil naše glasbene poustvarjalce ter nam vsem zaželela še veliko podobnih prireditev. Tudi mi smo veseli, da sta se tako znani slovenski imeni odzvali našemu povabilu, poklepetala z nami ter nam popestrila večer z izvedbami svojih skladb. Želimo jima še uspešnejšo glasbeno pot ter čim več dobrih rockovskih komadov.
Seveda je bilo priprav na ta večer veliko, za kar so zaslužni mnogi dijaki in vzgojitelji. Za računalniško in video obdelavo sta poskrbela dijaka Ivan Pernek in Marko Žerdin; za avdio podporo so bili zadolženi dijaki Rok Hunjadi, Jernej Lešer Rudolf, Gregor Tratnik in Denis Fartek; v tehničnem krožku so pomagali Marko Žerdin, Ivan Pernek in Viktorija Paneva; dijakinja Sara Vinkovič in Rene Blažič pa sta dogodek fotografsko dokumentirala. Zahvala gre vsem dijakom, ki so fizično sodelovali pri postavitvi odra in scene ter mentorjem Zdravku Krambergerju, Urošu Murku, Jasni Šeneker, Bojani Kimovec in Denisu Kralju, ki so dijake usmerjali in spodbujali pri sodelovanju. V programu je bil  predviden tudi nastop dijaka Kevina Totha kot imitatorja Elvisa, a je zbolel in moral nastop žal odpovedati. Zahvala tudi vodstvu in kuhinji za pogostitev nastopajočih dijakov in gostov.

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola