Maribor, 28.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Interesna dejavnost foto

Pri interesni dejavnosti foto sta v letošnjem šolskem letu  najbolj dejavna Sara Vinkovič in Rene Blažič, ki sta tudi glavna avtorja trenutne razstave. Ideja o fotografiranju mariborskih grafitov in razstavi na to temo se je porodila že v prejšnjem šolskem letu. V letošnjem oktobru in novembru jim je uspelo pripraviti material in ga postaviti na ogled. Tako je od 23. 11. 2011 na ogled razstava o mariborskih grafitih. Večino posnetkov sta prispevala Sara in Rene, nekaj pa jih je dodal še vzgojitelj.

V drugi polovici šolskega leta v okvoru te interesne dejavnosti načrtujejo še eno razstavo, zato vabijo k sodelovanju vse dijake našega doma, ki se ukvarjajo s fotografijo, da se pridružijo z dobrimi idejami, kasneje pa tudi z dobrimi fotografijami.

In še par besed o grafitih … Grafiti, takšni kot jih poznamo danes, imajo razmeroma kratko zgodovino, vendar je tej subkulturi – alternativnem gibanju – uspelo pustiti pečat na vseh koncih sveta. Grafit, kot proces pisanja in risanja po stenah, poznamo že iz časov prazgodovine, antike, srednjega veka itd.,vendar pa današnje grafite lahko razumemo kot fenomen sodobne zgodovine. Korenine uličnih, urbanih grafitov segajo v šestdeseta leta 20. stoletja, v New York.

Mentor: Zdravko Lajh

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola