Maribor, 21.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Koncert Vasko Atanasovski Trio v Dijaškem domu Drava Maribor

Prejšnji teden se je v dijaškem domu Drava Maribor predstavila zasedba Vasko Atanasovski Trio. Zasedba je z lanskim prvencem Come To Me odločno opozorila nase in ga je celo predstavila kar na dveh daljših turnejah po Kitajskem.

Glasbeniki so dokazali, da so daleč od blefa, kajti saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski, ki je tudi avtor vseh skladb, besedil in tudi poje, je ob pomoči izjemnega kitarista Dejana Lapanje in neuničljivega tolkalista Marjana Stanića, demonstriral najbolje, kar lahko glasbeniki občinstvu dajo.

Pesmi z novega albuma Feel, ki je pravkar izšel pri založbi Celinka, so občutene skladbe, napisane v angleščini, srbohrvaščini in ena v slovenščini, ki premorejo zelo preprosto skorajda haiku okleščeno ljubezensko liriko, ki pa ne podlega banalnosti. Tudi Vasko, ki vse več poje, je povsem solidno kos njihovi interpretaciji.

Seveda pa so vsi trije glasbeniki predvsem mojstri svojih inštrumentov, kar so v živo dodobra pokazali in se ob tem vzorno zadrževali, da niso postali preveč moreči. Koncert je potekal s poudarkom na novih pesmih, te pa so izvedli zelo energično.

Čeprav je vsem trem jazz zelo blizu, pa so glasbeno mešanico, od popa, jazza, rocka, reggaeja, etna, noisa in še česa tempirali tako okusno, da ne preseda noben okus. Vsekakor je album Feel več kot odličen nadaljevalec prvenca Come To Me in več kot primerna naložba v prihodnost.

Tako smo s koncertom Vasko Atanasovski Trio v Dijaškem domu Drava Maribor stopili v veseli december, hkrati pa obeležili kulturni praznik – obletnico rojstva dr. Franceta Prešerna.

(Vir: Delo, 11.10.2013)

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola