Maribor, 28.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Maraton pisanja apelov

Tudi letos smo se pridružili maratonu pisanja apelov v okviru Amnesty International in napisali kar 164 apelov. Apeli so namenjeni predsednikom držav, predsednikom vlad in ministrom držav, v katerih se ljudem godi krivica ali so v nevarnosti.Tokrat pišemo za dostop pitne vode (Slovenija), za izpustitev iz zapora zaradi neupravičene obsodbe (ZDA), za očiščenje zdravju nevarnega kemičnega onesnaženja okolja (Indija), zaradi nasilja vojaške policije nad 21-letnikom (Venezuela) in za boljšo zdravstveno oskrbo žensk in deklet, ker jih je že veliko umrlo (Južna Afrika).

Pišemo torej za pravice ljudi, ne glede na to, kje živijo. Vsi živimo na isti Zemlji in ne sme nam biti vseeno!

Lani je bilo poslanih 2.373.422 apelov iz 147 držav, od tega 14000 iz Slovenije. Rezultat apelov je bila izpustitev iz zapora treh protestnikov – Yorme Bophe – kamboške aktivistke, Vladimirja Akimenka – ruski miroljubni protestnik in Jabeura Meira – zaradi člankov in stripov, ki bi naj bili žaljivi do islamske vere.

V decembrski številki revije Akcija, ki jo izdaja Amnesty International Slovenije, je slika o pisanju apelov v našem dijaškem domu v prejšnjem šolskem letu. Ponosni pa smo tudi na prejeto priznanje za sodelovanje na 5. vseslovenskem maratonu pisanja apelov.

Mentorica: Vanda Verdnik Bosnić

Pisanje apelov v DD Drava

Priznanje

 

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola