Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Nagradni izlet

V sredo, 18. 4. 2012, smo se nagrajeni dijaki dijaškega doma Drava Maribor odpravili na nagradni izlet v Šaleško dolino.Ob osmi uri zjutraj smo se skupaj s svetovalno delavko Danijelo Rus ter vzgojiteljema Hervikom Grobelnikom in Zdravkom Savićem izpred dijaškega doma z avtobusom odpravili proti Velenju. Naša prva postojanka v Velenju je bila Vila Bianca, kjer smo si ogledali trgovino s spominki, trenutno razstavo ter prostore te vile.  Vodič nam je povedal vse pomembne stvari o vili ter nekaj besed namenil tudi Velenjskemu gradu in skakalnici, ki se nahaja tik zraven Vile Biance. Nato smo se sprehodili po samem centru Velenja ter si ogledali Titov kip (Velenje je znano tudi kot Titovo Velenje). Vodič nam je razkazal in povedal nekaj tudi o ostalih kipih in pomembnih stavbah, kot so knjižnica in kulturni dom, nato pa smo se odpravili proti enemu izmed treh velenjskih jezer, kjer smo imeli malico.

Po okusni malici in umirjanju pogleda na jezero se je naš vodič poslovil od nas, mi pa smo se odpravili v Premogovnik Velenje. Tam smo si najprej ogledali krajšo predstavitev o nastanku premoga in njegovi uporabi ter o življenju in navadah rudarjev v starih časih. Sledil je ogled celotnega muzeja, kjer so nam razkazali stanovanje rudarjev, njihove običaje ter trenutno razstavljeno obsežno razstavo starih svetilk. Sprehod po muzeju je naše želodčke ravno prav utrudil, da smo si zopet lahko privoščili nekaj za pod zob. Preselili smo se v neposredno bližino jezera, kjer so nas v restavraciji Jezero prijazno postregli z okusnim kosilom. Po kosilu smo imeli eno uro časa za počitek ob kavici in sprehod po mestu.

Okrog tretje ure popoldan smo se poslovili od Velenja in se odpravili še na Vransko, v Muzej motociklov. V muzeju so razstavljeni razni stari motorji in kolesa, gospa, ki nas je vodila po  muzeju pa nam je povedala veliko novega o vseh razstavljenih modelih ter o razvoju in zgodovini motociklov. V muzeju se nahajajo Puchovi motorji in kolesa, motorji znamk Harley Davidson, Indian, Tomos, najdejo pa se tudi različne starejše registrske tablice in ostale stvari povezane z motorji in kolesi.

Za konec lepega dne pa so nam vzgojitelji pripravili presenečenje in sicer so nas popeljali še na slastne krofe v Trojane. Na poti nazaj v Maribor smo bili vsi nagrajenci še enkrat na preizkušnji, kjer smo v kvizu o Velenju vsi uspešno odgovorili na vprašanja ter zato bili zopet nagrajeni s čokoladicami čokoladnice Lucifer iz Velenja. Nikakor pa nismo pozabili na našega šoferja, kateremu smo pred prihodom v dijaški dom glasno zaploskali ter se mu prijazno zahvalili za prijetno in udobno vožnjo.

Tako je minil poučen in zabaven dan v Šaleški dolini.

Sara Vinkovič in Danijela Ljubec

Ogled galerije slik –> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola