Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Otvoritev razstave grafik

V  sredo, 4. aprila, smo odprli razstavo grafik mariborskega slikarja Branka Pungartnika. Na ogled je 26 linorezov s 13 motivi v črno-belih in barvnih variantah.

O slikarju Branku Pungartniku (1925-2006)

V 30-letnem ustvarjalnem obdobju je ustvarjal v različnih tehnikah, največkrat je to bilo olje z lopatico ali čopičem, zelo rad je imel grafiko (linorez), pogosto v barvah, posegel pa je tudi po akvarelu in temperi. Najljubši so mu bili motivi Maribora, mnogo je pokrajinskih slik, nekaj pa tihožitij, posebno cvetličnih motivov.

Samostojno življenjsko pot je začel kot tkalec v tovarni Thoma, poznejši Svili. Nadaljnje izobraževanje ob delu tekstilnega mojstra je vključevalo tudi kulturo. Kot inženir organizacije dela in vodja izobraževalnega centra v Svili je vplival na ureditev likovnih središč v mnogih mariborskih tovarnah.

Lastnemu likovnemu ustvarjanju se je posvetil razmeroma pozno, pri svojih petdesetih, ko se je vključil v likovno sekcijo DKUD Angel Besednjak. Sodeloval je na mnogih likovnih kolonijah in skupinskih razstavah, občasno je razstavljal tudi samostojno. Pričujoča razstava je tretja predstavitev njegovih del v Dijaškem domu Drava, prvič je razstavil svoje slike ob odprtju novega doma 1985, ki se je takrat še imenoval DD SERŠ.

 

Ogled galerije slik –> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola