Maribor, 21.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Otvoritev razstave klekljanih čipk

V torek, 7.2.2012, smo obeležili slovenski kulturni praznik z otvoritvijo razstave klekljanih čipk. Izdelala jih je Marija Somer, tajnica v našem domu.  Otvoritev je bila obogatena s kulturnim programom pod vodstvom vzgojiteljice Jasne Šeneker; izvedle so ga naše dijakinje Sara Koler Urbanič, Petra Arklinič, Barbara Nemec in Tajda Nemec, v goste pa smo povabili citrarko Moniko Heričko. Razstavo so pod vodstvom mentorice Bojane Kimovec postavili dijaki Tanja Horvat, Karolina Žižko, Blaž Pušnik in Matjaž Golob.
Klekljane čipke so v našem domu doma od leta 2006; takrat je naša dijakinja Kristina Kotnik ponudila idejo in svoje znanje za ustanovitev klekljarskega krožka. Mentorstvo je prevzela vzgojiteljica Kirka Rojko in po navodilih dijakinje poskrbela za vso potrebno opremo. Krožku  so se vneto pridružile  dijakinje in tudi več domskih delavk, med njimi  ga. Marija. Pod Kristininim strokovnim vodenjem so nastajale čipke, ki klekljarice še danes razveseljujejo. Dejavnost ni zamrla, tudi ko je Kristina zaključila šolanje, saj je bil njen »pouk« tako temeljit, da je njeno delo nadaljevala dijakinja Klavdija Gomboc. Udeleženke krožka so si tako pridobile spretnost, ki je del naše kulturne tradicije. Košček te smo si ogledali tudi na razstavi.

 Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

 

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola