Maribor, 28.05.2020 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Podelitev Zelene zastave Dijaškemu domu Drava Maribor

Na Brdu pri Kranju je potekala podelitev Zelenih zastav, mednarodnega priznanja Ekošole. Za naš dijaški dom sta zastavo sprejeli dijakinji Žana Hriberšek in Patricia Ošep, v spremstvu koordinatorke Ekošole v dijaškem domu, Barbare Štingl, in ravnatelja Ivana Sagadina.  Pridobitev Zelene zastave Ekošole je znak visoke okoljske zavesti in smo si jo s skupnimi močmi pridobili v dveh šolskih letih z veliko truda in dela. Vestno smo ločevali odpadke, zbirali star papir, zamaške, tonerje, baterije, čistili okolico, pomagali pomoči potrebnim, skrbeli, da je tudi znotraj doma zaživel zeleni kotiček, pridno smo ugašali luči, merili osvetljenost dijaškega doma in zapirali pipe, svoje znanje o energiji, vodi in odpadkih, ki so poglavitni sklopi našega delovanja pa smo zelo uspešno preverili tudi na državnem tekmovanju Ekokviz in še bi lahko naštevali.

Za potrditev zastave in prispevek k čistemu in zdravemu okolju bomo naše dosedanje aktivnosti razvijali še naprej, danes pa čestitke vsem dijakom, dijakinjam in zaposlenim za doseženo priznanje!

Ogled galerije dogodka -> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola