Maribor, 27.09.2020 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Poslanica ministrstva ob začetku novega šolskega leta

Drage učenke in dijakinje,

dragi učenci in dijaki,
cenjene učiteljice, cenjeni učitelji,
vsi ostali zaposleni v šolah, strokovni sodelavci in drugi,
spoštovani starši,

spet je pred vrati 1. september, prvi šolski dan.

Različno ga doživljamo: prvošolčki verjetno najbolj nestrpno in z največjim vznemirjenjem, ostali pa z različnimi pričakovanji in ambicijami. Večina se vas zagotovo veseli ponovnega snidenja s sošolkami in sošolci, sklepanja novih prijateljstev in seveda tudi osvajanja novega znanja.

Šolske torbe so, verjamem, pripravljene, šolske potrebščine podpisane, zvezki nared, da vanje začnete pisati nove vsebine. Kljub številnim obveznostim, ki jih prinaša šolsko leto, vsem želim, da boste v šolo hodili z veseljem in z dobrimi občutki. Brez pretiranega strahu pred ocenami in nejevolje zaradi domačih nalog. Naj vladajo pozitivne plati učenja in druženja.

Znanje je izjemnega pomena in odpira številne poti. Spoznavanje novega in pridobivanje odgovorov na vprašanja, ki se vseskozi porajajo, naj zato poteka v prijetnem vzdušju. Prav je, da ste prizadevni pri učenju in raziskovanju, a enako pomembno je, da znate uživati sleherni trenutek; tudi tiste, ki jih preživite v šolskih klopeh in se jih boste vedno spominjali.

Cenjene učiteljice in učitelji, strokovni delavci, vsi ostali zaposleni v šolah,

želim vam pravo mero kreativnosti, inovativnosti in strpnosti.

 

Spoštovani starši,

ne pozabite pomembne vloge pri določanju vrednot in spodbujanju vaših otrok ob premagovanju različnih izzivov odraščanja.

Srečno, uspešno in varno novo šolsko leto želim vsem!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola