Maribor, 28.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Predaja ključa

V torek, 15. 5., ob 18.00 se je v Razstavišču 3DDD Dijaškega doma Drava Maribor pričelo pestro dogajanje. Vzgojne skupine našega doma so tekmovale za dragocen ključ, ki je od prejšnjega šolskega leta okraševal A stran dijaškega doma. Le katere skupine so si ga letos izborile? Dijaki in dijakinje vseh vzgojnih skupin so, združeni v skupine A, B, C in D (po traktih), tekmovali v 5-ih igrah, kjer je vsaka igrala zahtevala svojevrstno znanje. Voditeljici prireditve in komisija 6-ih maturantov in maturantk so celotno tekmovanje spremljali z budnim očesom ter skupinam sproti prisojali zaslužene točke. V prvem delu borbe za ključ so se skupine preizkusile v splošnem znanju o našem dijaškem domu in v znanju o vzgojiteljih ter interesnih dejavnostih, ki jih le-ti vodijo. Drugi del tekmovanja pa je bil bolj zabavne in dinamične narave; četrta igra je bila glasbeno obarvana, kjer so tekmovalci pokazali svoje pevske talente ter svoji skupini poskusili priboriti čim več točk. Sodniki so pri tej igri dodatno točko namenili tekmovalcu iz ekipe D, ki je za razliko od ostalih skupin, s petjem sam zastopal svojo ekipo. Peta igra pa je tekmovalce poslala v boj po zadnje točke, ki pa jih tudi ni bilo tako enostavno pridobiti. Igra je namreč od tekmovalcev oziroma od skupin zahtevala medsebojno sodelovanje, saj so morali iz kupa razstavljenih predmetov izbrati le sedem predmetov ter iz njih »sestaviti« osebo (ali poklic), ki je v povezavi z dijaškim domom. Ob tem smo se lahko tekmovalci in gledalci skupaj nasmejali ugotovitvi, da športna majica odbojkarice res ni najbolj primerno oblačilo za potapljača.

In katero stran dijaškega doma bo okraševal ključ do naslednje predaje? Priborile so si ga vzgojne skupine na C strani ter ob koncu obljubile, da bodo ključ skrbno čuvale, v naslednjem šolskem letu pa se zanj zopet pogumno borile.

Čestitke C ekipi za zmago, pohvala vsem tekmovalcev za borbenost in vztrajnost ter zahvala vsem za pomoč pri izvedbi predaje ključa.

Ogled galerije slik –> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola