Maribor, 21.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Predstavitev pesniške zbirke Hrepenenje Olge Dečman Dobrnjič

V četrtek, 24. marca, smo v dijaškem domu Drava izvedli kulturni dogodek, na katerem smo predstavili pesniško zbirko Olge Dečman Dobrnjič, nekdanje svetovalke za področje dijaških domov na Zavodu za šolstvo. O njenem delu so spregovorili ravnatelj Ivan Sagadin, Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS in ustanoviteljica Belega obroča Slovenije, Društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, ter Bojan Jeram iz DD Vič kot urednik pesniške zbirke. Izkupiček za knjige bo namenjen Belemu obroču. Našim dijakom so se pridružili tudi otroci gospe Olge z družinami ter njeni prijatelji in nekdanji sodelavci. Po končani prireditvi se je druženje nadaljevalo v našem preddverju ob ogledu knjig in pogostitvi.

Besedila so brali: Nika Tabor, Lea Krulc, Nika Pec, Marta Baštovanović, Aleksandra Bojković in Nejc Senčar glasbo pa so izvajali: Domen Zadravec (harmonika), Patricija Kunstek (flavta), Kristina Vasić (klavir) in Maksim Jabločnik (kitara). Za stojnico s knjigami so poskrbele Urška Žvikart, Patricija Sovič, Nadja Kamenšek in Monika Plavčak.

Fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola