Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Predstavitev projekta Demola

V sredo, 30. 3. 2016, smo v Dijaškem domu Drava gostili predstavnike projekta Demola.  Demola predstavlja mednarodno inovacijsko platformo za soustvarjanje študentov, podjetij, startup-ov in visokošolskih ustanov. V prvih treh letih delovanja Demole je bilo razvitih 250 storitev in prototipov s pomočjo več kot 1500 študentov in več kot 90% od teh je bilo izbranih za poslovno uporabo. Demola izvira iz Finske in uspešno deluje že v štirih evropskih državah. 

Odprto inovativno okolje Demola omogoča vsem dijakom, študentom in mladim diplomantom, da uporabijo svoje znanje v iskanju rešitve nekega realnega problema. Projekte v okviru Demole razpišejo podjetja, ki iščejo inovativne ideje in nove pristope. Multidisciplinarne ekipe dijakov in študentov nato pod mentorstvom strokovnjakov iz podjetij in univerz pripravijo rešitev, ki kar najboljše zadovolji potrebe podjetja in uporabnikov. Svoje delo ekipe ob koncu predstavijo podjetju, ki ima možnost odkupa licence.

Za več informacij obiščite www.http://slovenia.demola.net/

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola