Maribor, 21.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Proslava ob kulturnem dnevu in uradna otvoritev razstave

V mladinski sobi našega doma smo v sredo, 4. februarja, obeležili slovenski kulturni praznik. Prireditev TRIJE PESNIKI + NARODNE NOŠE je potekala v dveh delih in obakrat smo posegli v preteklost, ki se stika s sedanjostjo. V prvem delu smo bili deležni majhne lekcije o velikih pesnikih – Tomažu Šalamunu, Kajetanu Koviču in Tonetu Pavčku. Za lažji preskok v drugo polovico prireditve je Monika Plavčak zaigrala in zapela eno pravo ljudsko, na kar so se nam predstavili plesalci KUD Študent iz Maribora. Le-ti so predstavili nekatera svoja oblačila ter nas z navihanimi plesi za nekaj minut popeljali v pretekle čase.

Povezovalci prireditve so bili: Maja Mihalinec, Tjaša Slatič, Miha Irgolič in Nik Belec. Za tehnično podporo sta skrbela Miha Gobar in David Fortner, za fotografijo pa Nejc Senčar.

Kulturna prireditev se je hkrati navezovala tudi na razstavo Folklorni kostumi slovenskih pokrajin, ki jo lahko že občudujemo v domski jedilnici. Fotografije v digitalni obliki so last Akademske folklorne skupine Študent, ki že vrsto let skrbi za ohranjanje slovenskega folklornega izročila. Člani skupine so ponosni lastniki številnih kompletov kostumov (pridobili so si jih z leti svojega delovanja), s katerimi lahko predstavljajo plese vseh slovenskih pokrajin.

Lepo vabljeni k ogledu razstave!

Ogled galerije slik –> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola