Maribor, 21.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Prostovoljstvo v DD Drava Maribor

V našem dijaškem domu se trudimo biti pravi prostovoljci, kar smo rade volje pokazali ravno ob tem posebnem prazničnem času. Vse do sedaj smo pridno zbirali plastične zamaške za pomoč Simonu Vogrincu, ki se je oktobra 2011 nesrečno poškodoval pri doskoku s padalom na Jahorini v Bosni. Prostovoljka Monika Filipovska je skupaj zbrala kar nekaj vreč zamaškov, ki bodo Simonu omogočile nabavo ustreznih nožnih protez ter s tem tudi njegovo športno udejstvovanje.

V okviru prostovoljstva pa je tekom tega meseca bilo zbranih tudi nekaj artiklov za prodajo, ki jo izvajajo varovanci VDC Sonček v svoji »Sončkovi tržnici« in od letošnjega decembra tudi v svoji novi prodajalni v Vetrinjski ulici. Tam si lahko ogledate in kupite po simbolični ceni različne artikle, darilca in oblačila, ki jih dobijo v dar oz. v prodajo. V prodajalni delajo invalidi sami, njihovi mentorji in prostovoljci.

Mentorica prostovoljnega socialnega dela: Vanda Verdnik Bosnić

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola