Maribor, 21.09.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Razstava Biotska raznovrstnost

V mesecu februarju v dijaškem domu gostimo razstavo »Biotska raznovrstnost je življenje –  naše življenje«. Razstava, ki nam jo je posodil Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, je nastala v letu 2010, ki so ga Združeni narodi razglasili kot leto biotske raznovrstnosti.

Razstavo sestavlja 10 panojev, ki prikazujejo kaj vse nam narava omogoča, prinaša. Iz nje črpamo tako prostor za svoje bivanje, gradbeni material, kurjavo, vodo, hrano, surovine, izvlečke za zdravila in kozmetiko in ne nazadnje prvotne gene, brez katerih ne bi bilo niti gensko spremenjenih organizmov. Šele v zadnjem času smo naravo začeli vrednotiti. Razstava prikazuje tudi vrednotenja, ki so jih naredili v nekaterih državah na primeru gozda – prikazane so vrednosti gozda, če ocenimo samo vrednosti lesa in vrednost gozda, če upoštevamo še negospodarske dejavnosti. Prikazuje tudi upadanje biotske raznovrstnosti na primeru ptic in metuljev.

Eden od panojev nam ponuja razmislek, kjer se lahko v ogledalo pogledamo tudi sami. Na panojih si lahko pogledamo možnosti, ki jih imamo kot posamezniki, da naravo ohranjamo.

Vabljeni k ogledu na razstavišče 3DDD!

 

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola