Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Slovenska Naj dijakinja postala Petra Arklinič

V petek, 25.05.2012, je na sedežu Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport potekala razglasitev Naj dijakinje in Naj dijaka.  Naziv Naj dijakinja je letos pripadel dijakinji našega dijaškega doma Petri Arklinič. Dijaška organizacija Slovenije je letos že drugič v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport  organizirala izbor za Naj dijakinjo in Naj dijaka. Izbira zagotovo ni bila enostavna, saj se je komisija morala pretehtati dosežke kar 42-ih kandidatov in kandidatk.

V Dijaškem domu Drava Maribor smo v letošnjem šolskem letu kot Naj dijakinjo naše ustanove predlagali Petro Arklinič, ki je bila aktivna na številnih področjih življenja in dela tako v našem dijaškem domu kakor tudi v Srednji šoli za gostinstvo in turizem, kjer pravkar zaključuje 4. letnik.

Na šolskem področju se je izkazala kot odlična dijakinja, ki se je tudi v svojem prostem času udejstvovala na številnih področjih na lokalni, državni in mednarodni ravni. V dijaškem domu je opravljala še funkcijo predsednice domske skupnosti, predsednice vzgojne skupine A1, bila recitatorka in voditeljica številnih prireditev, avtorica mnogih literarnih prispevkov, vzorna mentorica mlajšim dijakinjam, zmeraj pripravljena pomagati in se spoprijeti z novimi izzivi in še bi lahko naštevali.

Za dosežek še ji enkrat čestitamo in ji tudi v prihodnosti želimo, da še naprej uresničuje svoje sanje.

Ogled galerije slik –> TUKAJ!

 

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola