Maribor, 05.08.2020 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Šolsko tekmovanje Ekokviz 2015

V sredo, 4.2.2015 smo odpisali že tradicionalno preverjanje ekoznanja. Osrednje in aktualne teme letošnjega tekmovanja so bile gozdovi, energija in čebelarstvo. Februarja 2014 je namreč žledolom uničil in poškodoval veliko število dreves, katastrofalne posledice pa so ostale v gozdovih. Gospodinjstva, kjer izkoriščajo energijo biomase, so morala vložiti veliko energije, da so podrti les nažagali, odpeljali v bližino doma, nato pa so ga morali še spraviti na primerno mesto, da se bo posušil, šele nato ga bodo lahko uporabili kot gorivo za pridobivanje toplote. Zaradi naravnih nesreč so pogosto prizadete tudi čebele, ki nam ne dajejo le svojih izdelkov, kot so med, propolis, cvetni prah, ampak še mnogo več. So glavni opraševalci in za nas pomemben vir energije.

V dveh kategorijah se je tokrat pomerilo 17 dijakinj in dijakov: Rene Plavec, Katjuša Skledar, Maša Verčič, Urška Korez, Stephanie Škrila, Sara Bunderla, Ana Vidovič, Tajda Kozoderc, Katarina Rumpf, Tamara Žigart, Špela Čučko, Vanesa Brezinšek, Sara Nikl, Marina Zupanc, David Vidovič, Nina Kumer in Lea Kolmanič.

Medtem, ko se je prvih pet dijakov že uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo potekalo 10.3. V Celju, se bosta za zadnje prosto mesto na slednjem v dodatnih kvalifikacijah pomerili še Sara Bunderla in Ana Vidovič.

Čestitke vsem udeležencem!

Mentorica: Barbara Štingl

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola