Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Sprejem novincev v bratovščino DD Drava Maribor

In za nami je že prva pomembna domska prireditev, to je tradicionalen sprejem dijakov novincev v dijaški dom. Pričetek tako imenovanega krsta novincev je potekal izpred dijaškega doma Drava Maribor, kjer je vse prisotne na začetku lepo pozdravila voditeljica Maja Mihalinec in predala besedo ravnatelju dijaškega doma Ivanu Sagadinu, nato pa še predsedniku domske dijaške skupnosti Matevžu Toplaku. Sledila je slovenska himna v izvedbi Sare Koler Urbanič, podeljevanje priznanj novincem ter slavnostna zaprisega novincev, ki jo je vodil Žiga Šraml. Novopečeni “Dravčki” so tako v ravnih vrstah stali za predsednikom posamezne vzgojne skupine in z dvignjenimi desnicami ponavljali pomembne besede: “Obljubljam, da bom …” Najzabavnejši del pa je seveda prišel na koncu, ko so se dijaki novinci v poskočni glasbi ansambla Lojzi s prijatelji odpravili do turističnega vlakca, ki jih je popeljal po Mariboru. Muzikantje (Janez in Lojzi Bobnar, Kristjan Štelcer, Žiga Šraml in David Kreslin) pa so veselo igrali še naprej in poskrbeli za prijetno druženje vse do povratka vlakca z novinci nazaj v dom.

Domska dijaška skupnost se zahvaljuje za pomoč pri izdelavi “zastav” za vzgojne skupine dijakinjam: Sari Bunderla, Blažki Grajžl, Tadeji Kunej, Katjuši Skledar in Larisi Stiper ter za skrb za AV sredstva dijakom: Luki Mastenu, Gregorju Tratniku in Davidu Fortnerju.

Govor ravnatelja

 Povezava do galerije slik -> TUKAJ!

 

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola