Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Sprejem novincev in večerni koncert

V sredo, 15. 9., so bili dijaki novinci tudi neformalno sprejeti med nas. Krst oziroma sprejem novincev v bratovščino DD Drava Maribor je potekal ob 16.00 izpred dijaškega doma. Tradicionalno so vse vzgojne skupine prejele svojo “zastavo” ter se zbrale na ploščadi pred vhodom, kjer je potekala krstna prireditev. Po odigrani himni je novince najprej pozdravil Ivan Sagadin, ravnatelj Dijaškega doma Drava Maribor, nato pa še Nejc Senčar, novo izvoljeni predsednik domske dijaške skupnosti. Voditelja prireditve, Tina Šraml in Janez Bobnar, sta nato pozvala vse novince po vzgojnih skupinah naprej, da so slavnostno zaprisegli in prejeli priznanja. Sledila je prijetna vožnja novincev z vlakcem Jurčkom po Mariboru.

Za glasbeni zaključek dneva pa je poskrbela skupina Čedahuči, ki je ob 20. uri v telovadnici doma izvedla koncert.

 

Ravnatelj Ivan Sagadin je prisotnim namenil naslednje besede:

Spoštovane dijakinje, dijaki ter sodelavke in sodelavci!

Današnji dan namenjamo vam novinkam in novincem. Veseli smo, da ste prišli v naš dom in vam obljubljamo, da bomo skrbeli za vas, da vam bo življenje v vašem drugem domu – dijaškem domu Drava dobro in koristno.

Z današnjim simboličnim ogledom Maribora boste postali pravi Dravčki.

Naš in vaš dom ste že spoznali, zvečer boste spoznali ob odličnem koncertu ČEDAHUČIJEV še našo telovadnico.

 In zdaj ste naši in bodite naši z vsemi pravili, vrednotami in težavami, ki bodo prišle in tudi odšle…lep spomin, na dobre prijatelje pa bo ostal.

                IMEJTE SE LEPO V VAŠEM DIJAŠKEM DOMU DRAVA MARIBOR!

 

Ogled galerije slik –> TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola