Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Teden otroka 2012

V Dijaškem domu Drava Maribor smo pobrskali po svojih policah in omarah ter ugotovili … Kar je nekomu v napoto, lahko drugega prijetno razveseli.V okviru prostovoljstva se je nabralo kar veliko oblačil, knjig, igrač in uporabnih predmetov, ki smo jih bili pripravljeni podariti tistim, ki te stvari res potrebujejo ali pa so jim preprosto všeč in jih želijo le zamenjati s čim drugim. Dijakinje Štefani Grdja, Bojana Florjan in Stephanie Škrila so se v spremstvu mentoric Petre Vodošek in Danijele Rus v sončnih popoldanskih urah odpravile na Trg svobode v Mariboru, kjer so na stojnicah razstavile vse zbrane predmete. Tako smo tudi mi obeležili Teden otroka 2012 in se udeležili t.i. medgeneracijskega menjalnega in darilnega kotička na Trgu svobode, kjer so tekom popoldneva potekale razne prostočasne, poučne in razvedrilne dejavnosti, ki so privabljale mnoge mimoidoče, nekatere seveda tudi do naše stojnice.

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki temelji na praznovanju Svetovnega dneva otroka. Leta 1956 ga je razglasila Generalna skupščina Združenih narodov in si za ta dan izbrala prvi ponedeljek v mesecu oktobru. V letu 2012 se Teden otroka prične v ponedeljek, 1. oktobra, tema pa je RADOSTI IN STISKE ODRAŠČANJA.

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola