Maribor, 03.10.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Zaključna prireditev- Slovo maturantov

Konec šolskega leta pomeni za večino dijakov le dvomesečni skok v počitnice, medtem ko za maturante to pomeni slovo od srednje šole, od dijaškega doma, od vseh zaposlenih v domu, od dosedanjega srednješolskega življenja … Zato je vsakoletna zaključna prireditev, ki jo pripravijo maturantje Dijaškega doma Drava Maribor nekaj posebnega in edinstvenega.

 

 

 

 

Letošnjo prireditev Slovo maturantov sta sproščenem vzdušju vodila maturanta Sara Hribar in Matjaž Kocbek, odlične glasbene točke, ki smo jih slišali tekom prireditve, pa so izvajali:

  • Petra Arklinič – Gaudeaumus Igitur
  • Kvartet pozavn: Aleš Levačič, Jure Medvešek, Nejc Kurbos, Rok Methans:  Pink Panther
  • Rene Blažič, Patrik Žganec (kitari), Kevin Toth (vokal): Jason Mraz – I’m yours
  • David Novak (harmonika): Flick Flack
  • Kevin Toth (kitara): avtorska pesem My Way
  • Patrik Žganec, Rene Blažič (kitari), Petra Arklinič, Andreja Homer, Sara Hribar (vokal): Zgodba o prijateljstvu

V ozadju odrske postavitve so se na projekciji ves čas prikazovale fotografije maturantov in maturantk, ki se od nas poslavljajo in ki odhajajo vsak svojo pot. Ravnatelj Ivan Sagadin jim je v spodbudnem govoru podal mnoge modre misli in napotke za prihodnost ter jim zaželel vse dobro na njihovi nadaljnji poklicni poti. Ob tej priložnosti je ravnatelj vsem zaslužnim dijakov in vzgojnim skupinam predal tudi nagrade, pohvale in priznanja, ki so si jih le-ti pridobili na tekmovanjih ali s sodelovanjem v različnih dejavnostih. V imenu maturantov in vseh dijakov se je nato v kratkem govoru (spodaj) poslovila tudi predsednica Dijaške skupnosti našega doma Petra Arklinič, na kar so maturantje na oder povabili še zaposlene, nam predali prelepe vtnice ter se nam tako zahvalili za vse besede, dejanja in vso pomoč tekom bivanja v domu. Na prireditvi smo letos imeli čast gostiti tudi prav posebne goste, tibetanske menihe, ki ravno v tem času bivajo v domu. Menihi so se nam ob koncu programa vljudno zahvalili za prijetno bivanje, nam v dar izročili tibetansko zastavo ter nas počastili z izvajanjem njihove glasbene točke. In kot je vsakoletna navada, smo se po zaključeni prireditvi maturantje ter vzgojitelji skupaj odpravili v jedilnico na slavnostno večerjo, kjer smo uživali v pogledu in okusu najrazličnejših jedi in dobrot, pripravljenih s strani naših kuharjev. Zahvala pa gre vsem dijakom in zaposlenim, ki so pripomogli k uspešni izvedbi prireditve.

 

Dragi maturantje,

tudi mi vam želimo uspešno nadaljnjo življenjsko pot. Ob obisku Maribora ali bližnje okolice pa nas kar pozdravite, vašega obiska bomo veseli tako kot smo bili veseli vašega bivanja pri nas.

Pa srečno!

Govor predsednice DS 2012

Ogled galerije slik –>TUKAJ!

Objavi na Facebook-u
Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola