Maribor, 11.12.2023 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

O domu

DIJAŠKI DOM DRAVA MARIBOR JE NAJBLIŽJI:

 • SREDNJIM IN POKLICNIM ŠOLAM
 • VAŠIM ŽELJAM IN NAŠIM CILJEM
 • NUDIMO:
  • dvoposteljne sobe s kopalnicami,
  • pestro hrano – tudi dietno in vegetarijansko,
  • visok učni uspeh in pomoč pri učenju,
  • telovadnica, fitnes, strelišče, namizni tenis, biljard, računalniško učilnico, knjižnico,
  • naša bližina – vaša varnost.

Dijaški dom Drava Maribor s 160 dvoposteljnimi sobami se nahaja v neposredni bližini centra Maribora. Naša velika prednost je telovadnica, ki je drugi domovi nimajo.

Radi se pohvalimo s kopalnicami za vsaki dve sobi, kar omogoča dijakom večjo zasebnost. Za prijetno izrabo prostega časa je namenjena mladinska soba za družabna srečanja, trim kabinet, soba za namizni tenis, strelišče, biljardnica, glasbene sobe (za posameznike in vadbo skupine, dva akustična pianina in električni klavir, bobni, kitare, harmonika in dobro ozvočenje ), računalnica z internetom, brezžični internet po domu in še zunanje igrišče…

Vse to dijakom omogoča pestro izbiro prostočasnih dejavnosti in poleg športnih še šah, plesno dejavnost, likovni krožek in razne ustvarjalne delavnice. Vse te dejavnost potekajo pod mentorskim vodstvom usposobljenih vzgojiteljev in vzgojiteljic. Skupaj z dijaki se trudimo, da je pri nas prijetno.

Prednost pa ima seveda učenje. Skrbimo za strokovno pomoč in inštrukcije (matematika, fizika, tuji jeziki, slovenščina). Stiki s šolami in starši omogočajo spremljanje učnega uspeha in doseganje dobrih rezultatov.

Dober standard dijakov je zagotovljen ne le dvoposteljnimi sobami, v kuhinji dobijo kvalitetno in zdravo hrano in pijačo, v čitalnici so jim na razpolago dnevno časopisje in revije, spremljanje TV programov in druga audiovizualna sredstva. Spomladi in jeseni se lahko razgibajo tudi na zunanjem igrišču za košarko in nogomet.

Izkušnje nam kažejo, da se dijaki pri nas dobro počutijo in da jim šolanje izven domačega kraja ni v breme, ampak prijetna izkušnja na poti odraščanja.

Veselimo se srečanja z vami.

 

Prijavnico za sprejem v dijaški dom lahko prenesete tukaj:
http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.si/pageuploads/podrocje/ss/pdf/obrazci/dijaski_dom_vpis.pdf

Kje se nahajamo?

Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola