Maribor, 04.03.2024 sitemap CD-ji Dravski val E-račun Energetska sanacija DD Drava MB Javni razpisi Informacije javnega značaja Kontakti

Sodelovanje na Reškem pustnem karnevalu

Mednarodni projekt Maškare 2016

Dijaški dom Drava Maribor je v začetku šolskega leta 2015/16 prejel povabilo k sodelovanju pri projektu Maškare 2016. Osnovna ideja projekta, v katerem so sodelovali dijaki in zaposleni Učeniškeg doma Kvarner, Učeničkog doma Novi Zagreb, Učeničkog doma Dora Pejačević, Učeničkog doma Split, Učeničkog doma Kvarner, Učeničkog doma Maksimir, Učeničkog doma Varaždin ter Dijaškega doma Drava,  je bila oblikovati skupinske maske na temo More i dom, s katerimi so se 7. 2. 2016 predstavili na Reškem pustnem karnevalu.

V projektu so za Dijaški dom Drava sodelovali dijaki in dijakinje David Vidovič, David Vijatović, Martina Velichovska, Blagoj Mukaetov, Nađa Vujović, Aleksandra Bojković, Marta Baštovanović, Miona Dinić, Mila Kotnik, Bojana Arsovska, ter vzgojitelji Kirka Rojko, Barbara Štingl, Uroš Murko ter svetovalna delavka Maja Nemšak.

Konec oktobra 2015 so se predstavniki sodelujočih dijaških domov sestali na uvodnem srečanju, konec novembra 2015 je na Reki potekala dvodnevna delavnica, ki so se je udeležile tudi naši vzgojiteljici Kirka Rojko in Barbara Štingl ter svetovalna delavka Maja Nemšak, na kateri so izdelali maske. Sledilo je srečanje v Splitu, na katerem so sodelujoči, vključno z gospo Rojko, prejeli navodila za plesno koreografijo. Dijaki, ki so koreografijo pridno vadili v matičnih dijaških domovih, so se konec januarja 2016 srečali v Zagrebu na generalni vaji pred velikim karnevalom.

Na Reškem karnevalu je sodelovalo sto deset pustnih skupin, od teh je bilo petnajst skupin, tudi naša, plod mednarodnega sodelovanja.

Kvalitetno sodelovanje, dobra pripravljenost, predvsem pa obilica dobre volje vseh sodelujočih pri projektu so doprinesli k uspešnem nastopu na Reškem karnevalu.

Generalno vajo si lahko ogledate TUKAJ.
PowerPoint prezentacijo si lahko prenesete TUKAJ.

Pripravila:

Maja Nemšak

Dijaški dom drava EkoSola ECO Dijaški dom Zdrava šola